Президентът на Русия Владимир Путин подписа днес указ за увеличаване на

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа днес указ за увеличаване на
Коментари Харесай

Путин увеличи щата на руската армия. Москва: Ударът по Чаплино е срещу военен влак

Президентът на Русия Владимир Путин подписа през днешния ден декрет за увеличение на броя на военнослужещите в съветските въоръжени сили със 137 000 души до 1,15 млн, заяви РИА Новости.

Междувременно съветското министерство на защитата съобщи, че снощният удар по Чаплино, при който са починали минимум 25 души, в това число 11-годишно момче, е бил " удар по боен ешелон ".

" При директно попадение на ракета " Искандер " във боен трен на гара Чаплино в Днепропетровска област са унищожени над 200 военнослужещи от запаса на ВСУ и 10 единици военна техника, пътуващи към зоната на бойните дейности в Донбас ", заяви съветското министерство в ежедневния си брифинг.

Припомняме, че украинските управляващи настояват, че вследствие на удара по влака и жилищните здания са починали повече от 25 цивилни, в това число деца.

Броят на починалите при ракетния удар по железопътната гара Чаплино в Днепропетровска област набъбна на 25 души. Операцията по издирването е завършила, съобщи заместник-ръководителят на регионалната администрация Кирил Тимошенко.

" При обстрела на жилищния бранш и железопътната гара са починали 25 души, измежду които две деца. 11-годишно момче умира под руините на къща, а друго 6-годишно дете почина при пожар в кола покрай железопътната гара. Ранени са 31 души ", посочи Тимошенко.

Освен потвърждението на удара по Чаплино, съветското министерство на защитата съобщи, че е нанесен удар по военно летище в Миргород. Твърди се, че са изумени пет бойни самолета на украинските Военновъздушни сили. Украинското командване удостовери удара по летището, само че не заяви нищо за жертви.

Имало е и удар по военно летище в Днепропетровска област (това не е доказано от украинската страна).

Също по този начин се удостоверява обстрела на Запорожие, като декларира, че са изумени индустриалните цехове на заводите " Искра " и " Мигремонт ", които съгласно руснаците ремонтират системи за противовъздушна защита и самолети за ВСУ (украинската страна не удостоверява, че тези обекти са били обект на обстрел).

На 24 август 58 обитаеми места са били подложени на обстрел, заяви заместник-министърът на вътрешните работи на Украйна Евгений Енин.

" Това е доста по-голям брой обстрели, в сравнение с нормално записваме ", сподели той.

Междувременно проруските управляващи в Херсонска област оповестиха, че Антоновският мост през река Днепър още веднъж е бил обстрелван от ВСУ. Съобщават, че се е задействала системата за противовъздушна защита. 

Вчера украинската войска нанесе удари по другия непосредствен мост над Днепър - край Нова Каховка.

На 11 септември няма да се организира " референдум " в териториите, завзети от Русия, заяви съветският в. " Ведомости ", базирайки се на пет източника, близки до администрацията на Путин.

Преди това Русия не е оповестила публично референдума на 11 септември, само че тази дата беше посочена от украинската страна и съответствува с " единния ден за гласоподаване " в Русия.

Източниците на " Ведомости " свързват отхвърлянето на " референдума " с обстоятелството, че съветските войски няма да съумеят да завладяват цялата Донецка област до тази дата.

По-рано " ръководителят на ДНР " Денис Пушилин съобщи, че датата на " референдума " ще бъде оповестена след завладяването на цялата Донецка област.

Вчера съветското министерство на защитата призна за " забавянето на специфичната интервенция " преди ден и го назова " умишлено решение ".

Русия се надява да завладее цялостен Донбас преди настъпването на зимата, написа в. " Файненшъл Таймс ", като се базира на източник в Москва.

Вчера, след съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, 58 страни подписаха декларация по отношение на шестмесечната инвазия на Русия в Украйна.

В нея се показва страдание, че Русия не е спряла " специфичната интервенция ", признава се суверенитетът на Украйна в границите на приетите граници и се показва ангажимент за независимостта, единството и териториалната целокупност на Украйна.

От 58-те страни съвсем всички съседи на Украйна - Полша, Молдова, Румъния, Словакия и Унгария - поддържаха изказването, като се изключи Беларус и Русия.

Освен това взаимното изказване беше подкрепено от Съединените щати и Европейския съюз, само че не и от такива огромни страни като Китай и Индия.

Общо 193 от страните членки на Организация на обединените нации, т.е. по-малко от една трета от страните, членуващи в Организацията, подписаха изказването в поддръжка на Украйна.

Преговорите с Русия за преустановяване на войната не са преференциални както за Украйна, по този начин и за Европа, съобщи съветникът на ръководителя на Службата за сигурност на Украйна Михайло Подоляк в изявление за немския в. " Билд ".

Всяко краткотрайно преустановяване на огъня би означавало продължение на експанзията от страна на Русия в бъдеще, сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР